Alternativer for tørking av klær – derfor er tørketrommel et godt valg

Alternativer for tørking av klær – derfor er tørketrommel et godt valg

Det er ikke mange som elsker klesvask, og alt som kan gjøre denne oppgaven enklere mottas vanligvis med glede av forbrukerne. Det er ikke mange tiår siden vaskemaskin og tørketrommel var noe uvanlig, men i dag tar vi de som en selvfølge. For mange foreldre er tørketrommelen en absolutt nødvendighet.

Myter om tørketrommel

Hvis du er skeptisk til bruk av tørketrommel, bør du ta en titt på utvalget av moderne maskiner – klikk her for å få mer informasjon og inspirasjon. Det er fortsatt noen som er redde for at tørketrommelen skal ødelegge klær, men moderne maskiner har til og med programmer som passer til ull. Noen spesielt ømfintlige klær bør fortsatt tørkes hengende, men de hører til unntakene.

Dessuten er det også lett å tro at tørketrommelen bruker ekstremt mye energi. Det stemmer at den bruker en god del, men samtidig finnes det energisparende maskiner og dessuten kan det være nødvendig å bruke mer strøm andre steder hvis man for eksempel tørker klær på snor i stua.

Det er smart å tørke klærne på et begrenset område

Å tørke klær på snor eller tørkestativ er selvfølgelig alltid et alternativ, og om sommeren er det nydelig med sengetøy eller klær som har tørket ute. Dessverre er det ikke slikt vær hver dag i året, og da er det nødvendig å tørke klær inne. Det kan gå fint, spesielt hvis man følger med på luftfuktigheten og har mulighet til å tørke klærne på et eget vaskerom. Likevel kan det være en tankevekker å se for seg den store mengden vann som en tørketrommel trekker ut fra klærne – hvor ble det vannet av før?

Svaret, i en perfekt verden, er at vann fra klær som tørker på snor tas opp av luften og så ventileres ut. Hvis ventilasjonen ikke er god nok, kan tørking på snor likevel forårsake høy luftfuktighet og andre utfordringer i hjemmet.

Comments Off

You may also Like

Test av hundebørster

Test av hundebørster

februar 19, 2024
Kjøpe hus i Italia

Kjøpe hus i Italia

februar 02, 2024