C-Pen: Et nyttig verktøy for studenter og dyslektikere

C-Pen: Et nyttig verktøy for studenter og dyslektikere

C-Pennen er til stor hjelp for studenter og dyslektikere. Den er enkel å bruke og svært nyttig. Vi vil her å gi deg en guide, som gir deg det viktigste du trenger å vite når det kommer til C-pennen.

Hvordan funker en C-Pen?

Med en C-pen trenger du bare å skanne en linje med tekst, og enheten vil lese det ut høyt for deg. Du kan deretter lagre teksten om du ønsker det. Hvis du ønsker kan du legge filene over på PC eller Mac. Selve C-pennen er veldig lett å bruke, og den er liten nok til å ha med seg i lomma.

Hvem passer en C-Pen for?

En C-pen kan være noe som er essensielt for personer med lesevansker eller synsvansker. Brukeren kan enkelt skanne pennen over teksten, og vil deretter få teksten lest ut høyt for seg. Så lenge du kan se bra nok til å skanne pennen over teksten, vil du kunne bruke C-pennen. Stemmen er også veldig lik en menneskestemme. Den bruker optisk tegngjenkjenning og vil vise teksten som den har oppfattet på et display, før det blir lagret i minne på enheten.

Når det kommer til lyd, så har du to valg. Du kan bruke den innebygde høyttaleren i pennen, eller koble til hodetelefoner. Begge måter funker bra, men hvis du er i et klasserom, bibliotek eller et offentlig sted vil nok hodetelefoner passe best. På denne måten kan du bruke enheten på en mer diskre måte.

Avhengig av hvilken modell du kjøper klarer pennen å oppfatte de mest vanlige språkene. Dette er språk som Engelsk, Fransk, Spansk, Italiensk og Tysk. Vær derfor sikker på at du kjøper en modell som inneholder språket du er ute etter.

C-Pennen har vist seg å være et verdifullt verktøy for personer med lesevansker i tillegg til synsvansker. Les mer her.

Comments Off