En sengeramme er ikke kun en sengeramme

En sengeramme er ikke kun en sengeramme

De fleste tenker nok på en sengeramme som en ramme som holder madrassen(e) på plass. Teknisk sett helt korrekt, men kan i tillegg være så mye mer.

Sengerammen er et møbel

For det første så er sengerammen et møbel. Det er den som blir fremhevet i rommet ved at sengen ofte er det største møbelet i rommet den står i, og sengerammen det som er mest synlig av hele sengen.

Fås i ulike form og farge

Sengerammer fås i mange farger og i ulike materialer. Alt fra stål og plast til treverk. Treverk er nok det mest brukte materialet. I noen tilfeller massivt treverk. Eksempelvis Bøk. Dette betyr at det er forholdsvis enkelt å få sengen til å stå i stil med resten av rommet. Både farge og materiale kan være med på å bygge opp under temaet i rommet.

Hvordan sengen ser ut påvirker søvnkvaliteten

Og det at sengen ser innbydende ut skal man ikke ta lett på, fordi forskning viser at hvor innbydende sengen ser ut påvirker hvor godt vi sover, mens man tidligere trodde at sovekomforten var det eneste som påvirket søvnen.

En ypperlig lagringsplass for små rom

Videre kan en sengeramme også inneholde lagringsplass. Flere varianter har innebygde rom og skuffer hvor man kan legge fra seg dyner, puter og annet sengeutstyr. Ett eksempel på denne typen sengerammer er de såkalte dagsengene som man får hos eksempelvis IKEA.

Kan utsmykkes

Sengerammene kan også utstyres med gavler slik at de blir virkelig dominant i rommet.

Fås nærmest overalt

Sengerammer fås kjøpt overalt. Alt fra typiske møbelforretninger til byggevarehus, og på internett. Flere og flere bruker nå internett både til å hente inspirasjon og for å kjøpe seng. Noe som var ganske så utenkelig for kun få år siden.

For å se litt av utvalget som finnes på nett kan du se mer på sengerammer.no

Comments Off