Siste nyheter

Test av hundebørster


Kjøpe hus i ItaliaHva passer best for deg – brettkjøring om vinteren eller sommeren?

Hva passer best for deg – brettkjøring om vinteren eller sommeren?

Det er faktisk en myte at alle nordmenn er født med ski på beina, det er en stor andel av den norske befolkningen som ikke står på ski en eneste gang i løpet av sesongen. Likevel er det selvfølgelig svært mange som koser seg med enten langrenn, slalåm eller snowboard i løpet av vinteren. Samtidig har snowboardkjøringen om vinteren fått hard konkurranse fra et annet brett de siste årene, nemlig såkalte padlebrett.

En litt roligere brettopplevelse med padlebrett

De aller fleste nordmenn har hørt om padlebrett, som også kalles for «SUP». Denne forkortelsen betyr «Stand Up Paddle», og det handler helt enkelt om et surfebrett som du står på samtidig som du padler deg fremover.

Spesialiserte forhandlere, som coolsurf – en del av coolsnow, har virkelig kastet seg på SUP-trenden. I sommersesongen er det padlebrett og tilbehør som er i fokus på nettstedet https://coolsnow.no/, det er ikke rart med tanke på nordmenns interesse for padlebrett.

En tur på padlebrett er uten tvil roligere enn snowboardkjøring nedfor en bakke, og det er kanskje litt urettferdig å sammenligne de to disiplinene. Samtidig kan de faktisk komplettere hverandre, ikke minst når det gjelder sesongene.

Snowboard om vinteren, og padlebrett alle andre årstider

Snø er selvfølgelig en forutsetning for å kunne drive med snowboard, og det betyr at det til tider lunefulle norske været begrenser sesongen betraktelig. Derfor kan et padlebrett, og kanskje også et «tradisjonelt» surfebrett, være gode komplement.

Med en god våtdrakt kan du kose deg med padlebrettet helt fra tidlig vår til sen høst, noe som passer ypperlig hvis du vil ha en brettaktivitet som du faktisk kan drive med store deler av året. Noen steder langs med norskekysten er det dessuten ypperlige forhold for tradisjonell vindsurfing, men denne aktiviteten er selvfølgelig mye mer væravhengig.

Det finnes helt enkelt et brett for alle sesonger – det er bare å komme seg ut.

Comments Off
×