Planlegging er alfa og omega når du skal på safari

Planlegging er alfa og omega når du skal på safari

En safari er ikke noe man bare improviserer, og bestiller uka før man skal på tur. Heller omvendt er selve planleggingen også noe av det morsomme med en safari. Hvis du begynner planleggingen godt i forveien, får du mange måneder med drømmer og morsomme planer.

Samtidig er der viktig å bruke den hjelpen som finnes, for eksempel i form av kompetente reisearrangører. De aller fleste kan sette sammen en sydentur, men det er noe helt annet å arrangere en Afrika safari. For at reisen skal bli så god som mulig, er det lurt med hjelp.

Et budsjett høres kjedelig ut – men bør være starten

Det kan høres litt trist ut å begynne med pengene, men for å eliminere stress senere i prosessen er det fornuftig å sette opp et budsjett helt i starten. Da vet du hvilke rammer du har å forholde deg til, og du kan gjøre det absolutt beste ut av pengene du har tilgjengelige.

Pass på at det er mange småkostnader som kommer i tillegg til selve reisen. Det er viktig å ta med alt fra mat på flyplassen til suvenirer og gaver.

Vær realistisk i forhold til tid og aktiviteter

Det kan være fristende å prøve å presse inn flest mulig aktiviteter, når man har reist langt til et helt annet kontinent. Likevel er det fornuftig å prøve å begrense seg, i hvert fall hvis det er den første turen. Det kan være lurt å holde seg i et område, og ikke planlegge alt for lange transportetapper. Eventuelt er det mulig å dele opp ferien i en safaridel, og så en del med badeferie. Det er mange av landene i Afrika som kan tilby både safari og flotte badestrender. I og med at selve badedelen kan være en ren avslapping, er det ikke helt dumt å legge til det etter safarien.

Comments Off

You may also Like