Siste nyheter

Test av hundebørster


Kjøpe hus i ItaliaSy egne klær – morsom hobby eller en mulig karriere?

Sy egne klær – morsom hobby eller en mulig karriere?

Innholdet er sponset.

Mange nordmenn synes det er både spennende og interessant å sy egne klær, enten i form av helt nye kreasjoner eller ved å sy om eksisterende plagg. For de aller fleste vil det å sy klær selvfølgelig bare være en morsom hobby, men finnes det også rom for å tjene noen kroner på dine ferdigheter? Med forseggjorte stoffbånd, som du kan bestille på nett fra en leverandør som Ikastetikett, er det lett å komme i gang med sitt eget «motehus».

Du kan begynne svært enkelt

Til å begynne med er det greit å understreke at det selvfølgelig ikke finnes noen fasitsvar når det gjelder hvor mye du egentlig må produsere for å kunne gjøre mote til en del av karrieren din. Det er for eksempel mange som selger enkeltplagg på plattformer som Etsy, Epla eller Finn. Det betyr at det  er enkelt å komme i gang med å strikke unike luer eller andre små plagg, merke de med stoffbånd fra ikastetikett.no, og så selge de på Epla.

Det vil helt åpenbart ikke være noen store penger å tjene på å selge noen få enkeltplagg fra tid til annen, men det kan være en begynnelse? Så lenge som du går pluss etter å ha regnet med kostnader for materialer og frakt, vil det være en hyggelig videreutvikling av en eksisterende hobby.

Finnes det veier til mer omfattende produksjon?

Det er vanskelig å vise til noen direkte «snarveier» når det gjelder å lage seg et navn i motebransjen. Det norske miljøet er ikke større enn at mange kjenner hverandre, så det er åpenbart viktig med kontakter. Samtidig er forskjellen stor mellom en karriere som designer eller en virksomhet der du faktisk syr enkeltplagg.

Hvis hovedfokuset ditt er på faktisk å sy mye hver eneste dag, er det kanskje innen tilpassing av brukte klær som mulighetene finnes. Der kan hobbyen bli til en karriere.

Comments Off

You may also Like

×