Utebadekar

Utebadekar

Når sommeren er over og selv høsten er på hell, begynner savnet etter det å bade ute i det fri å melde seg. Da er kanskje tiden moden til å plukke opp salgsbrosjyren for utebadekar.

Utebadekar er populært

Bare HotSpring alene har solgt over 10 000 enheter her i Norge. Og de er på langt nær alene.

Massasjebadekar

De fleste utebadekar som leveres er såkalte oppvarmede massasjebad. Det å tilbringe noen få timer i uken i et oppvarmet badekar med vannmassasje er avslappende både for kropp og sjel. Sosialt er det også hvis du inviterer med deg resten av familien, eller noen gode venner eller naboer.

Kostbar fornøyelse

Helt rimelig er det ikke. Dette fordi vi snakker tross alt om en ganske avansert innretning med både rensesystem og oppvarming. Hvor kostbart det er, er det nesten bare fantasien som setter grenser for. Er du derimot av den økonomiske typen burde du klare å finne en god løsning for rett under 30 000 kroner.

Det som trekker prisen opp, er de avanserte systemene. Utendørs massasjebad må være utstyrt med et effektivt og mest mulig automatisk vannrensesystem. Som et minimum må massasjebadet være utstyrt med et automatisk ozon renseanlegg. I tillegg må man tilføre vannet desinfiseringsmiddel og oksyderingsmiddel i en eller annen form. Mest vanlig er klor, bromin og aktivt oksygen.

Det finnes også massasjebadekar med UV-rensing. UV-rensing er en ganske avansert form for desinfisering og rensing.

Mange ulike leverandører

Ved at massasjebadekar er så populær som de er, er det mange som tilbyr dette. Et raskt søk på nett vil gi deg mange ulike leverandører. De største er; HotSpring, Sundance, Quality Spas, Sparmax, Spatec og Catalina Spas Swim for å nevne noen.

Bygge selv

Er du skikkelig gjerrig og litt fingernem kan du til og med bygge det selv. Men da får du selvsagt ikke massasje-delen og oppvarmingen. Ikke rensesystemene heller. Men det finnes gode bruksanvisninger og arbeidstegninger på nett hvis dette frister.

Skulle behovet for lån være tilstede er prime banks* et sted man kan se nærmere på.

*Nom. rente 12,76 %, eff. rente 14,14 %, 170 000 kr o/10 år, kostnad 137 463 kr, totalt 307 463 kr.

Comments Off